top of page
Ara

KARBOMER ( CARBOMER ) Uygulama Alanları ve Kullanımı


Kozmetik, dezenfektan, medikal ve birçok endüstriyel alanlarda kulalnılan karbomer genellikle kıvam vermede ve stabilize sağlamakta formülasyonlara destek verir. Karbomerin en fazla kullanıldığı ürün dezenfektan ve saç jolesidir. Ürünün jel haline gelmesinde en büyük katkıyı verir. Formülasyon tipine ve istenen final viskositesine bağlı olarak % 0,1 - 1 arasındadır (örneğin dezenfektanda % 0,5, saç jölesinde % 0,7, el ve kreminde % 0,1) Ultrason ve kgg jeli olarak medikal kimyasında kullanılır. Hastanelerde ultrason maus cihazının çalışmasında önemlidir.




Kullanımı: KARBOMER suya karıştığında ve uygun bir bazla nötralize edildiğinde berrak bir jel oluşturur. Karışımda topaklaşma oluşumundan kaçınmak için polimerin yavaş bir ilavesiyle ve partiküller tamamen hidrate olana kadar karıştırarak yapılmalıdır. Bitmiş üründen uzaklaştırılması güç olabilen havanın tutulmasını engellemek için karıştırmada türbilanstan kaçınılmalıdır. Emülsiyonların hazırlanması sırasında, karbomer, ayrıca % 30’a kadar varan konsantrasyonlu serbest akışkan dağılımları içeren sıvı yağ fazında dağıtılabilir. Nötralizasyon organik bazlarla (NaOH, KOH, NH4OH gibi) veya organik aminlerle (TEA, AMP, AMPD gibi) devam ettirilebilir. % 10’dan daha fazla olmayan bir konsantrasyonda, su içinde seyreltilmeden önce kuvvetli bazların eklenmesi tavsiye edilir. Polimerin çökmesine neden olan iyonik bir karşıt bağlanma olabileceğinden, inorganik bivalent bazlardan kaçınılmalıdır. Elektrolitlerin ilavesi viskositede bir düşüşe sebep olabilir ve bu özellikle bi ve trivalent katyonların tuzlarıyla bellidir. UV ışınları karbomer jellerinde viskosite kaybına sebep olur. Suda çözünen UV absorblayıcıların ilavesi (BENZOFENON-4) polimer bozunmasının engellenmesine yardım eder. Nemden korunmalı, kuru ve serin ortamda kapalı ambalajında saklanmalıdır. Solunmamalı ve cilt, göz ve mukus zarlarıyla temastan kaçınılmalıdır.



ETİKETLER: CARBOMER NEDİR, KARBOMER NEREDE KULLANILIR, CARBOMER 980 MSDS, KARBOMER SPESİFİKASYONU, CARBOPOL, KARBOMER NASIL KULALNILIR, CARBOMER NASIL KIVAM ALIR, KARBOMER HANGİ ALANLARDA KULLAANILIR, KARBOMERİN ÖZELLİKLERİ, KARBOMERLİ FORMÜLLER, KARBOMER KULALNILAN FORMÜLLER, KARBOMER KİMYASAL FORMÜLÜ, CARBOMER ULTREZ 21 ELDESİ, CARBOMERİN ÖZELLİKLERİ, JOLE FORMÜLLERİ, ULTRASON JEL FORMÜLLERİ, MEDİKAL FORMÜLLERİ, EL VE YÜZ KREM FORMÜLLERİ.

1.878 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page